Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kaffe Creme Brulee

En Rimmelig nem, overraskende og lækker dessert.
som passer godt til en hver luxus middag, et klart hit mellem kaffe elskere.....


Mængde/antal pers: 6-8 pers.

Ingredienser:
 10 æggeblommer
 150 gr sukker
 1 liter fløde
 5 spsk instant coffee
 8 spsk kogende vand
 2 vanilje stænger
 3 spsk vanilje sukker
 endviddere:
 ca. 16 spsk sukker
 1 pakke chocolade kaffe bønner
Fremgangsmåde:

vaniljestængerne flækkes, og kornene skrabes ud.
fløde, vanilje stænger, korn og sukker kommes i en stor gryde og bringes forsigtigt til at koge (Rør I den ofte).
5 spsk instant coffee og 8 spsk vand koges op i en gryde, og reduceres til halvdelen.
Kaffe essensen hældes i den varme fløde, og røres rundt.
Fløden skal ha en kraftig kaffe smag, og det kan være nødvendigt at lave dobbelt op af kaffe essens!
æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen med elpisker, i ca. 5 minuter, eller mere.
Imellemtiden, røres der ofte i fløden så den ikke brænder på undervejs.
Når fløden er ligeved at koge, eller kun lige har kogt op, trækkes den af varmen, og med en suppe ødsel, hældes en lille smule af den varme fløde i æggene, af gangen.
Rør grundigt mellem hver gang, og hæld aldrig for meget fløde i for hurtigt(dette kaldes legering).
Til sidst er alt fløden i æggemassen, og blanding hældes nu over i gryden.
Sæt gryden over lav varme, og rør i cremen tiol den er tyknet godt.
Cremen må absolut ikke må koge, men den skal stadig ha lov til at blive tyk, så pas meget på undervejs.
Cremen tager ca. 15 minuter at få til at blive tyk, og hvis den kommer til at koge, vil cremen skille.
Den tyknede creme hældes over i ca. 6-8 små kaffe kopper, og stilles på køl, mindst 3 timer, helst til dagen efter.
Inden cremen serveres, drysses 2 spsk sukker over ccremen i hver kop.
Med en creme brulee brænder smeltes sukkeret på toppen af cremen, og kopperne sættes på de tilhørende underkopper, ved siden af koppen lægges en smule kaffe chocolade bønner, og Creme Bruleen serveres.




Opskriften er skrevet af: kitty kat, 21-11-2003 22:06

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter FEDT NOK! (god mad der feder) 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6104 der ser denne opskrift.