Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Creme Brulee (vanille)

En lækker let dessert, som helt klart er en perfekt afslutning på et smukt måltid..

Mængde/antal pers: 6 pers

Ingredienser:
 8 æggeblommer
 3/4 l piske fløde
 125 gr sukker
 2 vanilje stænger
 4 spsk vanilje essens, el. vaniljesukker
 endviddere:
 sukker til karamel
 frugt, efter årstiden.


Fremgangsmåde:

Vanilje stængerne flækkes og kornene skrabes ud.
Fløde, vanilje stænger, vaniljekorn og vanilje essens varmes forsigtigt op i en gryde, til det næsten koger.
(Rør ofte i fløden så den ikke brænder på)
Når fløden næsten koger, trækkes den fra varmen, og stilles til at trække i ca 30 min.
Æggeblommer og sukkeret piskes hvidt og skummende, i mindst 5 min.
Sukker/æggemassen blandes sammen med fløden, og vanilje stængerne fjernes.
Fløden varmes op igen, men den må ikke koge.
Den skal røres konstant, indtil cremen er tyk og færdig.
Den færdige creme hældes i 6 creme brulee forme, og stilles køligt i mindst 3 timer, helst 1 døgn.
Der drysses 2 til 4 spsk sukker på toppen af hver form, og med en creme brulee brænder smeltes sukkeret på toppen.
Server de nu færdige creme bruleer med stykker af renset og skåret frugt ved siden af.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 21-11-2003 22:23, redigeret: 25-03-2005 08:38

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 22669 der ser denne opskrift.