Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Coq au Vin ( Hane i vin)

God vintermad. Kylling på en anderledes måde

Mængde/antal pers: 4-6 personer

Ingredienser:
 1 stor hane eller kylling
 100 gram røget flæsk i tern
 2 spsk tomatpure
 2 laurbærblade
 2 fed hvidløg
 4 dl kraftig rødvin
 salt og peber
  tsk timian
 250 gram hele champignoner
 8-10 perleløg
 3 stilke bladselleri
 4 kviste persille
 smør eller margarine til stegning


Fremgangsmåde:

Hanen eller kyllingen skæres i mindre stykker.
Rens champignonerne og løgene og brun begge dele i lidt margarine eller smør,
læg det til side.
De røgede flæsketerninger steges sprøde og lægges til side
Brun fjerkræstykkerne i fedtstoffet, som nu er på panden
Kom tomatpure, laurbærblade og presset hvidløg ved.
Tilsæt rødvin og krydderier og laurbærblade, lad det koge i 30 minutter
Selleristængerne skæres i små stykker og kommes i sammen med persillekvistene,
det hele småkoger yderligere i 20 minutter
Tag persillekviste op og kom de sprødstegte flæsketerninger i.
Smag retten til med salt og peber.
Klip lidt frisk persille over retten, inden du serverer den.
Server løse ris eller kartofler og flutes til
En god kraftig rødvin kan drikkes til.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 24-11-2001 17:07, redigeret: 20-04-2003 18:21

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Vintermad Retter med svinekød Retter med kylling 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 23188 der ser denne opskrift.