Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kartoffelgratin

Kan serveres til lammekølle eller lammekotteletter. Er også god til en Cuvette

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
  kg kartofler eller 10 mellemstore
 1 ds. Ansjosfiletter, 125 gram
 1 dl revet ost
 1 bdt. purløg
 2 dl piskefløde
 1 dl mælk
 smør


Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Ansjosfileterne skæres igennem en gang på langs.
Læg kartoffelskiver, ansjoser, reven ost og klippet purøg lagvis i et smurt ovnfast fad.
Der skal sluttes af med kartofler.
Bland fløde og mælk og hæld det i fadet.
Fordel smørklatter over, og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min. dækket med alu-folie
Efter 25 min. tag alu-folien af og lad fadet stå i ovnen, til retten er gylden og gennemkogt, ca. 25-30 min
Er god til en lammekølle, eller en lammekottelet.
Ansjoser kan undlades. Så smages der til med 2 fed hakkede hvidløg samt salt og peber.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 24-11-2001 21:21, redigeret: 28-11-2001 16:08

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Vegetar Hovedretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5639 der ser denne opskrift.