Ingredienser: 4 dl vand 200 g hvedekerner 4 dl kærnemælk 50 g gær 1 stk sukker 2 tsk. salt 3 tsk. honning 100 g knuste hørfrø 50 g smør 1 kg hvedemel + lidt til bordet
1 æg til pensling Fremgangsmåde:
Vandet og hvedekernerne koges op i en gryde. Kommes over i en stor dyb tallerken og sættes i køleskabet 10 minutter. Findel gæret i en skål og hæld sukker over - rør i det til det er opløst. Tilsæt salt. Når hvedekernerne er rimeligt afkølede hældes kærnemælken over - check at blandingen ikke er varmere end fingervarm, før den hældes sammen med gærblandingen. Tilsæt honnning, solsikkekerner og mel samt blødgjort smør og rør dejen med elpisker til den er jævn. Dejen er ret klistret, det skal den være, da kernerne suger væde til sig under hævningen og bagningen. Tildæk dejen med et rent viskestykke og sæt den til forhævning et lunt sted i 30 min. Dejen slås ned og deles i 24 stykker. Brug evt lidt af melet fra bordet, hvis bollerne er for klistrede. Bollerne formes og hæver igen i 30 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader (varmluft) i 15-20 min.
Tip: Du kan skifte hørfrøene ud med 75 g solsikkekerner - men bollerne er sundest med hørfrø.
Opskriften er skrevet af: Anja, 09-12-2003 16:00, redigeret: 10-01-2004 14:52
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: BollerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Jeg elsker boller med hvedekerner i, disse er rigtig gode!
Andre kommentarer: ryesgade: Har afprøvet denne opskrift ryesgade kommentar:Hej Anja. Vi er rigtig glade for dine boller. Mmmmmh
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 40224 der ser denne opskrift.