Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fiske fond/bisque

Dette er den bedste fiske fond, ikke så køn men den smager fantastisk

Ingredienser:
 1 kg fiskeben fra torsk, fladfisk eller havtaske
 0,5 kg urter (porre, løg, pastinak, knold selleri, fennikel)
 5 kviste timian
 1/2 hvidløg
 krydder pose med 2 laurbærblad,5 hel hvid peber
 2 stjerne anis
 2 dl hvid vin
 vand
Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde og brun urterne af må gerne tage lidt farve kom der efter fiskeben på og sauter med af til kødet begynder at falde fra bennene. Kog af med vin tilsæt krydder pose og vand så det dækker, koges igennem i 10 min tag fra varmen og slå i fonden med et piskeris så urter og ben bliver godt most (for at få så meget smag ud som muligt).

Lad nu fonden stå og falde til ro i ca. 15 inden den sigtes, kan evt reduceres hvis den ikke smager af nok

Ellers er den nu færdig og kan bruges til alle fiske saucer - kan også blendes op med flødeskum og smør og serveres som suppe/bisque.

Opskriften er skrevet af: knud04, 05-01-2004 20:28, redigeret: 07-04-2004 22:49

Andre opskrifter skrevet af knud04
Findes i følgende kategorier:  Supper 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7019 der ser denne opskrift.