En frisk dessert oven på en gang Gule Ærter, eller anden kraftig mad
Mængde/antal pers: 4 personer
Ingredienser: 150 gram hvedemel 3 dl mælk 1 knivspids salt 4 æg 25 gram smeltet smør 1 spsk. sukker 1 pose mandelflager smør til stegning Fyld: Abrikos eller appelsinmarmelade fra ”Den Gamle Fabrik” 1 spsk flomelis
Fremgangsmåde:
Rør mel, mælk og salt sammen. Lad det hvile i mindst en halv time. Rør 4 æg og 25 gram smeltet smør i dejen. Bag pandekagerne i smør på panden. Der bliver 8-12 tynde pandekager alt efter pandens størrelse. Rul pandekagerne eller fold dem i trekant med hver en skefuld abrikos eller appelsinmarmelade og læg den i et smurt ildfast fad. Drys pandekagerne med flormelis og mandelflager, og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Server pandekagerne med blød vanilleis eller flødeskum. Har man en sjat appelsinlikør( Contreau), stående i barskabet, kan man stænke lidt med det, inden serveringen. Pandekagerne er også velegnede til forskelligt kødfyld, hvis man undlader at komme sukker i dejen.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 30-11-2001 17:02, redigeret: 09-12-2003 19:23
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: DesserterPandekagerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16998 der ser denne opskrift.