Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Dessertpandekager

En frisk dessert oven på en gang Gule Ærter, eller anden kraftig mad

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 150 gram hvedemel
 3 dl mælk
 1 knivspids salt
 4 æg
 25 gram smeltet smør
 1 spsk. sukker
 1 pose mandelflager
 smør til stegning
 Fyld:
 Abrikos eller appelsinmarmelade fra ”Den Gamle Fabrik”
 1 spsk flomelis


Fremgangsmåde:

Rør mel, mælk og salt sammen. Lad det hvile i mindst en halv time.
Rør 4 æg og 25 gram smeltet smør i dejen. Bag pandekagerne i smør på panden.
Der bliver 8-12 tynde pandekager alt efter pandens størrelse.
Rul pandekagerne eller fold dem i trekant med hver en skefuld abrikos eller appelsinmarmelade og læg den i et smurt ildfast fad.
Drys pandekagerne med flormelis og mandelflager, og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.
Server pandekagerne med blød vanilleis eller flødeskum.
Har man en sjat appelsinlikør( Contreau), stående i barskabet, kan man stænke lidt med det, inden serveringen.
Pandekagerne er også velegnede til forskelligt kødfyld, hvis man undlader at komme sukker i dejen.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 30-11-2001 17:02, redigeret: 09-12-2003 19:23

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Desserter Pandekager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16998 der ser denne opskrift.