Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Indbagt brieost med estragon

Ingredienser:
 2 ruller butterdej a 225 g (frost)
 mel til bordet
 250 g fransk brieost
 8-10 kviste frisk estragon
 8 soltørrede tomater
 Pynt:
 1 bk friske solsikkespirer
Fremgangsmåde:

Tø butterdejen op. Rul hvert stykke ud på et melbestrøet bord. Rul det kun ud, så hvert stykke er kvadratisk og kun en fjerdedel større. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg det ene stykke butterdej på pladen. Skær det rundt, så det bliver ca. 25 cm i diameter.
Skær brieosten i 14 skiver og læg dem rundt på butterdejsbunden ca. 1 cm fra kanten. Ovenpå fordeles de skyllede friske estagonblade. Skær tomaterne i meget tynde strimler og drys dem over. Skær det andet stykke butterdej ud til en cirkel på samme størrelse. Pensl kanten med vand og "læk" det over ostefyldet. Tyk godt sammen hele vejen rundt med bagsiden af en lille teske og buk kanten ind under.
Af de resternde stykker kan du skære små blade og bruge dem som pynt på toppen. Stil brien på næstnederste rille i ovnen ved 200 grader og bag den i 20-25 min. til den er gylden og sprød.
Serveres lun, udkåret i trekanter og lægges på et leje af solsikkespirer.
(Kan bages i forvejen og varmes i ovnen ved 200 grader i 10 min. på næstnederste rille.)

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30:00

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Festmad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Jeg har denne opskrift fra et blad, har ikke fået afprøvet den endnu...

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6326 der ser denne opskrift.