Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kylling Tikka-suppe

Mængde/antal pers: 4-6 pers

Ingredienser:
 Marinaden:
 125 ml yoghurt,
 2 tsk. rå ingefær (finthakket),
 2 fed hvidløg (finthakket),
 1 tsk. rød chilli (finthakket),
 1 tsk. rød paprika,
  tsk. kommen,
  tsk. hvid peber,
  tsk. kardemomme,
  tsk. salt


 Suppen:
 600 g kylling filet skåret i strimler,
 50 g smør,
 2 løg (finthakket),
 1 tsk. rød chilli (finthakket),
 2 tsk. rå ingefær (finthakket),
 2 fed hvidløg (finthakket),
 1 tsk. Garam masala,
 1 ltr. Hønsefond,
 50 g mel,
 200 g kogte grønne eller røde linser,
 125 ml yoghurt + lidt til pynt,
 150 ml piskefløde,
 1 lille bundt koriander,
 salt og peber
Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne til marinaden i en food processor, fordel marinaden over kyllingebrysterne og lad det marinere i mindst tre timer. Tag kyllingen op af marinaden og steg den på en grillpande eller en alm. støbejernspande i 5-10 minutter på hver side, til den er gennemstegt. Gem marinaden til suppen.
Smelt smørret i en stor stegepande/sauteuse, tilsæt finthakket løg, chili, ingefær, hvidløg og garam masala. Dækkes med låg og småsimrer i 5-6 minutter. Fjern låget og drys melet over løg/krydderierne langsomt, så det bliver opsuget stille og roligt uden at klumpe, tilsæt den kogende hønsefond, de kogte linser og marinaden. Lad det koge godt igennem under omrøring i 5 minutter, herefter blendes det hele på food processoren.
Hæld suppen tilbage i sauteusen og rør yoghurt, fløde, og det meste af korianderen ved, smag til med salt og peber.
Anret kyllingestykkerne i bunden af dybe tallerkner og hæld den kogende suppe over, pynt med små klatter af yoghurt og hakket koriander, chilistykker og server straks.

Opskriften er skrevet af: Solde, 17-03-2004 13:24

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Retter med kylling Supper 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5654 der ser denne opskrift.