Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hvidløgssuppe med friske grøntsagsstænger

Man dypper grøntsagsstængerne i suppen og spiser brød til.

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 4 hvidløgshoveder (ikke fed, men hele hvidløg)
  l sødmælk
 1 klat smør
 1 håndfuld valnøddekerner
 200 g ansjosfileter
 evt. olivenolie


 Tilbehør:


 Bladselleri
 Jordskokker
 Rød og grøn peber
 Forårsløg
 Fennikel


 Brød
Fremgangsmåde:

Skræl hvidløgene, skær hvert fed i fire dele på langs. Kom dem i en gryde med sødmælk og ansjoserne + en klat smør. Kog det ved svag varme i ca. 45 min. under omrøring. Blend derefter suppen.
Derefter tilsættes valnødder, og suppen er klar til servering, enten i små fyrfade, eller i fonduegryde, med blus.

Grøntsagerne renses og skæres ud i stave eller både. Sæt arrangementet på bordet og dyp grøntsagerne i suppen. Spis brød til, specielt kan det være godt at holde det under grøntsagerne under transporten fra fonduegryden til munden.

Olivenolien kan bruges til at fortynde suppen, efterhånden som den spises.

Opskriften er skrevet af: Solde, 21-03-2004 20:28, redigeret: 21-03-2004 21:48

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Vegetar Forretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4787 der ser denne opskrift.