Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Iskold ferskensuppe

Ingredienser:
 5 dl vand
 150 g sukker
 evt. 1 stilk citrongræs
 1-2 lime
 2-3 ferskner
 2,5 dl tør hvidvin
 ca. bk. blåbær
 lidt mynte
Fremgangsmåde:

Skyl citrongræsset under koldt vand og bank det fladt med en tung genstand. Kom vand, sukker, citrongræs og limesaft i en gryde og bring det i kog. Skær fersknerne midt over. Følg den stribe der deler frugten. Pas på fingrene. Fjern stenen forsigtigt med et parisiennejern eller en teske. Skær ferskenen i både. Kom dem i gryden og lad dem trække i lagen lige under kogepunktet i 3-4 min. Afkøl dem bagefter i lagen.
Sigt den kolde suppe og gem fersknerne til senere. Smag den til med vinen. Sæt den inden servering i fryseren i ca. 15-20 min. Der må gerne danne sig iskrystaller.

Kom fersknerne tilbage i suppen sammen med blåbær - og pynt med lidt mynte.

Opskriften er skrevet af: Solde, 21-03-2004 20:30, redigeret: 09-07-2004 23:19

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Desserter Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5601 der ser denne opskrift.