Ingredienser: Godt 2 kg letrøget skinke 10 hele nelliker 1 tsk allehånde 1 tsk rosmarin Til glasering: 4 spsk. dijonsennep 3 spsk. farin Grønlangkål: 1½ kg hakket grønkål (gerne frost) 50 gram smør, 2 dl piskefløde, 2 spsk. mel salt, peber muskat
Fremgangsmåde:
Rids sværen i terninger. Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i. Pak ind i et stort stykke folie eller læg skinken i en stegepose. Steg i bradepande ved 200 grader i ca. 2 timer. Tages nu ud af posen og gem skyen til grønkålen. Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort. Grønlangkål: Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens). Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem. Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 12-12-2001 12:49:00
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: VintermadJulemadRetter med svinekødKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10807 der ser denne opskrift.