Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Glasseret skinke med grønlangkål

traditionel ret

Mængde/antal pers: 8-10 personer

Ingredienser:
 Godt 2 kg letrøget skinke
 10 hele nelliker
 1 tsk allehånde
 1 tsk rosmarin
 Til glasering: 4 spsk. dijonsennep
  3 spsk. farin
 Grønlangkål:
 1½ kg hakket grønkål (gerne frost)
  50 gram smør,
 2 dl piskefløde, 2 spsk. mel
  salt, peber
  muskat


Fremgangsmåde:

Rids sværen i terninger. Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i. Pak ind i et stort stykke folie eller læg skinken i en stegepose. Steg i bradepande ved 200 grader i ca. 2 timer.
Tages nu ud af posen og gem skyen til grønkålen. Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort.
Grønlangkål:
Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden.
Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).
Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem.
Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 12-12-2001 12:49:00

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Vintermad Julemad Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10807 der ser denne opskrift.