Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Flæskesteg med sprød svær

Dansk nationalret

Mængde/antal pers: 6-8 personer

Ingredienser:
 ca. 2 kg steg af mellemkam, nakkekam, skinkesteg eller ribbensteg
 4 laurbærblade
  liter vand
 1 kvist timian
 8-10 hele nellikker
 1 løg
 1 gulerod
 salt
 peber


Fremgangsmåde:

Sværen ridses helt ned til kødet og gnides godt med salt især mellem sværene.
Lidt laurbærblad og hele nelliker kan stikkes mellem sværene.
Stegen lægges helst i en lille bradepande, så fordampningen under stegningen ikke bliver for stor.
Ca. liter vand, 1 kvist timian, 1 løg skåret i kvarte stykker og 1 gulerod kommes i bradepanden.
Kødtermeter stikkes i stegen, så spidsen sidder i midten af kødstykket.
Ribbensteg er for tynd til stegetermometer og steges uden.
Stegetid for ca. 1 kg steg ved 160 grader:
Skinkesteg - nakkekam 1 - 1 3/4 time
Svinekam 1 1/4 - 1 time
Ribbensteg 1 - 1 1/4 time
Kødtermometeret viser nu 65-68 grader.
Stegen hviler dækket til med alufolie ca. 1 time
Skyen hældes fra og skummes for fedt.
Stegen efterbrunes 15-20 minutter ved 225 grader til sværen bobler op og er sprød.
Skyen jævnes med lidt mel og smages til med salt og peber.
Lad stegen stå ca. 10 minutter inden den skæres i skiver.
Serveres med brune og hvide kartofler, rødkål og agurkesalat


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 12-12-2001 19:06, redigeret: 29-12-2001 16:34

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Julemad Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12696 der ser denne opskrift.