Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Laksesteaks med Citronpebersauce

Kan også laves på grillen

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 4 laksesteaks a 150-200gram
 25 g smør til stegning
 Sauce:
 1 lille løg
 1 spsk Madagascarpeber ( fås på dåse)
 15 g smør
 1 dl hvidvin
 1 dl fiskebouillon (feks. Oscars)
 1 dl fløde
 1 tsk maizena
 salt, peber
 lidt fintrevet citronskal


 Tilbehør:
 Se instruktioner


Fremgangsmåde:

Skyl og tør fisken og drys den med salt. Svits hakket løg i smørret sammen med madagascarpeber, knust imellem to skeer. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt, til vinens alkohol er dampet af, da det kun er syren fra vinen, man skal bruge. Bouillonen kommes i, og koges lidt ind. Til sidst jævnes saucen med fløde og Maizena og smages til med citronskal og salt, peber
Steg laksen i smør på en god varm pande. Stegetiden er 2 til 3 min. på hver side.
Kan også tilberedes på grill.

Tilbehør:
Hvis den skal bruges som forret, bruges lidt strimlet grøn salat og flutes.
Hvis den laves som hovedret, bruges små faste pille- eller aspargeskartofler.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 17-12-2001 20:38, redigeret: 25-12-2001 22:32

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Sommermad Retter med laks 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10579 der ser denne opskrift.