Ciabatti agtige super dejlig boller! - Dejen kan også bruges til pizzade eller nrødj.
Mængde/antal pers: 16
Ingredienser: 5 dl lunken vand 2 tsk salt 1 tsk sukker 1 dl olie 1 dl mælk 40-50g gær ca. 1 kg mel Fremgangsmåde:
Hæld det sammen og rør med en håndblender med dej ting på.
Gem det sidste af melen og hæld det ud af skålen og håndælt det sidste i 4-5 min. imens du ælter det sidste mel ind til dejen er smidig men mel-mættet.
Smid det i skålen igen og lad det hæve i 30-45 min.
Efter hævning så ud på bordet og fold det en gang - pres det derefter ud til en ca. 2½ cm tyk firkant.
Skær boller ud på ca. 5 cm brede og 7-8 cm længde.
Læg dem på en bageplade og press dem derefter ned til ca. 1 cm tykkelse så de næsten rør ved hinanden på bagepladen.
Lad dem efterhæve i 30-45 min.
Bag ved 225 grader i ca 10 min. i en forvarmet ovn.
Husk bagepapir eller pensling af bagepladen.
Tip 1: Tilsæt evt. 1 æg for endnu blødere dej.
Tip 2: Undlad evt. mælk for en mere rustik bolle mere hårdere skal.
Tip 3. Kan bruges til at lave brød: Tag dejen efter folning og skær over i 2 og bag 2 store ciabatti agtige halvmåne brød.
Tip 4: Kan også bruges til Pizza dej: Halver portionen og undlad mælk.
Opskriften er skrevet af: red, 17-05-2004 13:34, redigeret: 21-05-2004 11:31
Andre opskrifter skrevet af red
Findes i følgende kategorier: BrødBollerPizzaKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6360 der ser denne opskrift.