Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

RedSuperBoller v2.0

Ciabatti agtige super dejlig boller! - Dejen kan også bruges til pizzade eller nrødj.

Mængde/antal pers: 16

Ingredienser:
 5 dl lunken vand
 2 tsk salt
 1 tsk sukker
 1 dl olie
 1 dl mælk
 40-50g gær
 ca. 1 kg mel
Fremgangsmåde:

Hæld det sammen og rør med en håndblender med dej ting på.

Gem det sidste af melen og hæld det ud af skålen og håndælt det sidste i 4-5 min. imens du ælter det sidste mel ind til dejen er smidig men mel-mættet.

Smid det i skålen igen og lad det hæve i 30-45 min.

Efter hævning så ud på bordet og fold det en gang - pres det derefter ud til en ca. 2 cm tyk firkant.

Skær boller ud på ca. 5 cm brede og 7-8 cm længde.

Læg dem på en bageplade og press dem derefter ned til ca. 1 cm tykkelse så de næsten rør ved hinanden på bagepladen.

Lad dem efterhæve i 30-45 min.

Bag ved 225 grader i ca 10 min. i en forvarmet ovn.

Husk bagepapir eller pensling af bagepladen.

Tip 1: Tilsæt evt. 1 æg for endnu blødere dej.

Tip 2: Undlad evt. mælk for en mere rustik bolle mere hårdere skal.

Tip 3. Kan bruges til at lave brød:
Tag dejen efter folning og skær over i 2 og bag 2 store ciabatti agtige halvmåne brød.

Tip 4: Kan også bruges til Pizza dej:
Halver portionen og undlad mælk.

Opskriften er skrevet af: red, 17-05-2004 13:34, redigeret: 21-05-2004 11:31

Andre opskrifter skrevet af red
Findes i følgende kategorier:  Brød Boller Pizza 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5235 der ser denne opskrift.