Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kærnemælksuppe

Varmer helt ned i tæerne på en kold dag

Mængde/antal pers: 4-6 personer

Ingredienser:
 1 liter kærnemælk (gerne økologisk)
 1 dl rosiner
 1 spsk mel med top
 30 gram smør
 2 æggeblommer


Fremgangsmåde:

Smørret smeltes i en gryde, melet tilsættes og røres sammen til en melbolle.
Kærnemælken røres i lidt efter lidt, til det bliver en jævn suppe uden klumper (Brug et piskeris).
Rosinerne kommes i, og kærnemælksuppen står og småkoger i 2-3 minutter til melsmagen er væk.
Æggeblommerne kommes op i en kop og røres ud med 4-5 spsk varm kærnemælksuppe.
Gryden tages af varmen og æggemassen røres i så kærnemælksuppen bliver lidt fløjsagtig og cremet.
Når æggene er kommet i, må kærnemælksuppen ikke koge, kun varmes igennem.
Serveres som dessert efter kogt eller stegt fisk.



Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 19-12-2001 21:34, redigeret: 25-12-2001 01:44

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Desserter Vintermad Supper 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7740 der ser denne opskrift.