Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Nøddemarengs med vanilieis og jordbærsirup

populær dessert

Mængde/antal pers: 6 - 8 personer

Ingredienser:
 1 liter Gelato Classico vanilieis (eller efter eget valg)


 Nøddemarengs:


 2 æggehvider
 75 g hakkede hasselnøddekerner
 100 g sukker


 Jordbærsirup:


 200 g jordbær (frosne)
 1/4 liter frisk appelsinsaft
 150 g sukker
  stang vanilie


 pynt:


 Forskellige friske frugter eller frugt
Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og fortsat med at piske til marengsen er sej. Tilsæt hasselnødder og sæt 12 - 16 små marengs på en bageplade med bagepapir.

Bag marengsene ved 175 grader i ca 20 minutter, så de er sprøde udvendigt og seje indvendigt.

Bring jordbær, appelsinsaft, sukker og vaniliekorn i kog og lad det koge ind til tynd sirup. Rør endelig ikke for meget i siruppen så bærrene går i stykker. Si bærrene fra og sæt sirupen til afkøling.

Anret en stor kugle vanilieis på halvdelen af marengsene og læg de andre på som låg. Dryp med sirup og pynt med bær eller frisk frugt


Opskriften er skrevet af: Rikke, 05-06-2004 18:00, redigeret: 05-06-2004 18:05

Andre opskrifter skrevet af Rikke
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6607 der ser denne opskrift.