|
|
    
|
|
Kæmpe skildpaddelagkage
Sjov fødselsdagslagkage
Mængde/antal pers: 10 personer
|
|
Ingredienser:
3 chokoladebunde
15 - 20 makroner evt. cognac til at stænke med
400 g mørk chokolade
½ l piskefløde
20 kæmpeskildpader (toms)
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
350 g marcipan
gul frugtfarve
Fremgangsmåde:
* Den ene bund lægges på et fad, og der lægges hele og delvist knuste makroner på. Man kan stænke med cognac.
* Chokolade og fløde koges sammen og stilles til afkøling i et isbad. Når den er kold, piskes den luftig.
* 12 ud af 20 skildpadder smeltes over vandbad og piskes i chokoladecremen.
* Cremen smøres delvis på makronerne, dels som et helt lag på den næste bund.
* Den øverste bund overtrækkes med glasur af flormelis og pasteuriseret æggehvide evt. rørt med gul frugtfarve.
* Marcipanen rulles til en lang pølse, der trilles flad med en kagerulle, og lægges som kant på kagen.
* De sidste skildpadder bruges som pynt.
* Brug evt. små flag til at pynte med hvis det er til en fødselsdag
|
|
Opskriften er skrevet af: Rikke, 06-06-2004 21:27, redigeret: 11-12-2010 21:40
Andre opskrifter skrevet af Rikke
Findes i følgende kategorier: Lagkager
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Hold da op en lækker "Bombe" - jeg lavede dog lidt om på lagkagen, jeg brugte ikke lige så mange skildpadder, for jeg brugte dem kun inde i kagen, ikke som pynt - og jeg brugte flødeskum rundt langs kanten i stedet for at bruge marcipan - men alt i alt en rigtig god opskrift, den kan anbefales. Den kan godt række til mere end 10 personer, da den er meget bastant.
Andre kommentarer: Sapphire: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift Sapphire kommentar: Hvornår skal æggehviden bruges?
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 29545 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|