Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kæmpe skildpaddelagkage

Sjov fødselsdagslagkage

Mængde/antal pers: 10 personer

Ingredienser:
 3 chokoladebunde
 15 - 20 makroner evt. cognac til at stænke med
 400 g mørk chokolade
  l piskefløde
 20 kæmpeskildpader (toms)
 200 g flormelis
  pasteuriseret æggehvide
 350 g marcipan
 gul frugtfarve
Fremgangsmåde:

* Den ene bund lægges på et fad, og der lægges hele og delvist knuste makroner på. Man kan stænke med cognac.

* Chokolade og fløde koges sammen og stilles til afkøling i et isbad. Når den er kold, piskes den luftig.

* 12 ud af 20 skildpadder smeltes over vandbad og piskes i chokoladecremen.

* Cremen smøres delvis på makronerne, dels som et helt lag på den næste bund.

* Den øverste bund overtrækkes med glasur af flormelis og pasteuriseret æggehvide evt. rørt med gul frugtfarve.

* Marcipanen rulles til en lang pølse, der trilles flad med en kagerulle, og lægges som kant på kagen.

* De sidste skildpadder bruges som pynt.

* Brug evt. små flag til at pynte med hvis det er til en fødselsdag

Opskriften er skrevet af: Rikke, 06-06-2004 21:27, redigeret: 11-12-2010 21:40

Andre opskrifter skrevet af Rikke
Findes i følgende kategorier:  Lagkager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Hold da op en lækker "Bombe" - jeg lavede dog lidt om på lagkagen, jeg brugte ikke lige så mange skildpadder, for jeg brugte dem kun inde i kagen, ikke som pynt - og jeg brugte flødeskum rundt langs kanten i stedet for at bruge marcipan - men alt i alt en rigtig god opskrift, den kan anbefales. Den kan godt række til mere end 10 personer, da den er meget bastant.

Andre kommentarer:
Sapphire: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Sapphire kommentar: Hvornår skal æggehviden bruges?

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 27483 der ser denne opskrift.