|
|
|
Chokoladekage i bradepande med kakao-glasur og hasselnødder
Superlækker bradepandekage med "farlig" glasur - perfekt når der rigtig skal syndes!
Mængde/antal pers: 1 bradepande
|
|
Ingredienser:
Dej:
350 g smør eller margarine
2 dl vand
40 g kakao
500 g sukker (6 dl)
480 g mel (8 dl)
4 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 tsk vanillesukker
2 dl cremefraiche eller ymer
4 æg
Smørelse til bradepande eller bagepapir
Chokoladeglasur:
150 g smør/margarine
40 g kakao
2 spsk mælk
300 g flormelis
2 tsk vanillesukker
Til pynt:
100 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
1) Bland fedtstof, vand og kakao i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. - lad det køle af.
2) Rør derefter sukker, mel, bagepulver, salt, vanilliesukker, creme fraiche eller ymer og æg i.
3) Hæld dejen i en velsmurt eller beklædt bradepande - ca. 20x30 cm.
4) Bages i en 200° varm ovn i ca. 25 min.
5) Imens laves glasuren - Bland fedtstof, kakao og mælk i en gryde. Lad det koge op og tag gryden fra varmen.
6) Bland flormelis og vaniliesukker i under kraftig omrøring.
7) Bred glasuren ud over kagen, når den er færdigbagt, og drys nødder over.
8) Lad kagen køle af og skær den i passende stor stykker.
Tip: Kan fryses - smager stadig pragtfuldt efter optøning!
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 25-12-2001 22:42, redigeret: 07-06-2016 16:03
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Kager FEDT NOK! (god mad der feder)
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Denne kage er SÅ lækker! Der bruges almindeligt kakaopulver (det mørke der normalt bruges til bagning)
Andre kommentarer: sascha31: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift sascha31 kommentar: er det flydene drikke kakao eller kakao pulver?<3
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 52158 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|