Ingredienser: 4 forårsløg salt 200 g torskefilet 25 g smør 1 dl hvidvin 200 g rejer 1 bundt dild 1 dl fløde 13% 1 rulle butterdej a 225 g (frost) mel til bordet friskkværnet, hvidt peber 1 knsp cayennepeber 1 tsk maizena Fremgangsmåde:
Snit forårsløgene i ringe på skrå og blancher dem i 2 min. i letsaltet vand på en lille pande. Hæld vandet væk og overhæld løgene med koldt vand. Tør dem tørre i køkkenrulle. Skær torskefileten i små terninger. Smelt smørret, hæld vinen ved og kom torsketerningerne og løgene i. Varm dem, de skal ikke koge. Kom rejerne i sammen med snittet dild og vend det forsigtigt rundt. Hæld fløden på og lad det stå og trække lidt. Den optøede dej rulles ud til dobbelt størrelse på et bord drysset med mel. Del den i 2 og skær stykkerne i facon som en fisk. Læg den ene del på en bageplade belagt med bagepapir. Tag fyldet op af gryden og læg det på en tallerken. Bring væden i kog. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn væden med det, så du får en sauce. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Vend fyldet i saucen og lad det blive koldt. Læg fyldet på dejbunden og læg det andet dejstykke på. Fyldet må ikke gå helt ud til kanterne, der først pensles let med koldt vand, inden de klemmes godt sammen og bukkes let ind under fisken. Skær en hale af resterne af dejen og sæt den på. Af det sidste dej skæres tynde strimler som lægges over fisken som fletværk. Sæt fisken i ovnen på næstnederste rille og bag den ved 200 grader i ca. 25 min. Server den hel på et fad eller skåret i passende stykker. Den spises varm eller lun.
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: FestmadRetter med rejerRetter med torskKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6072 der ser denne opskrift.