Ingredienser: 25 g gær 2 dl mælk ½ dl kærnemælk 25 g blødt smør 1 tsk sukker 1 tsk groft salt 175 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl) 250 g hvedemel (ca. 4 dl) Fremgangsmåde:
Aftenen før: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12-15 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og stil dem i køleskabet natten over.
Næste morgen: Pensel bollerne og bag dem midt i ovnen. Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200 grader og bag ca. 25 minutter.
Opskriften er skrevet af: aan, 06-09-2004 22:51, redigeret: 27-07-2007 23:31
Andre opskrifter skrevet af aan
Findes i følgende kategorier: BrunchBollerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: De smagte dejligt - jeg penslede dem med kaffe - det synes jeg gav et godt resultat. Er bedst når de lige er bagt.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 26865 der ser denne opskrift.