Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chokoladekage (Lone)

Chokoladekage er en rigtig god kage - især denne.

Mængde/antal pers: ca.8 personer

Ingredienser:
 4 spiseskefulde margarine
 2 æg
 1 kop sukker
 halvanden kop hvedemel
 1 halv kop kakao
 1 teskefuld vanillesukker
 1 halv teskefuld bagepulver
 100 g chokolade
Fremgangsmåde:

Begynd med at smelte fire spiseskefulde margarine i en gryde.
Margarinen må ikke boble og syde, den skal bare flyde.

Når margarinen er smeltet skal den stå et øjeblik for at blive kold.
Derefter hælder du margarinen op i en skål sammen med ingredienserne.

Når alle tingene er i skålen rører du dem godt sammen.

Nu skal du finde en rund springform, som kagen skal bages i.
springformen skal smøres indvendig med smør eller margarine.
Derefter skal der strøs rasp ovened smørret-det skal gøres, så kagen ikke hænger fast i springformen.

Når formen er klar, hælder du dejen op i den.

Formen sætter du i ovnen, hvor kagen skal bage i 20 til 30 minutter ved 175 grader.

mens kagen bager smelter du 100 gram chokolade i en gryde.

Kagen er bagt færdig, når den er mørk ovenpå. Du tager den ud af ovnen og hælder det smeltede chokolade ovenpå.

Du kan pynte kagen med chokoladeknapper, slik eller anden kagepynt.

NB: Det er ikke svært at lave min chokoladekage, men du bliver sikkert griset til, når du blander dejen.

Opskriften er skrevet af: lone&lotte, 11-10-2004 18:38, redigeret: 24-03-2005 17:58

Andre opskrifter skrevet af lone&lotte
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Jeg får lyst til at prøve denne opskrift, men når du skriver "1 kop", mener du så ca 1,5 dl - eller er det målet "1 cup", altså 250 ml?

Andre kommentarer:
Malou: Har afprøvet denne opskrift
Malou kommentar: Hejsa!
Da jeg blandede dejen sammen manglede der noget mere flydende, for 4 spsk. margarine og 2 æg er ikke nok i forhold til alt det tørre. Jeg supplerede bare med noget mælk. Der er også for lidt dej i forhold til springformen, så det er en god ide at fordoble portionen ;)


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13815 der ser denne opskrift.