Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Norsk lakseroulade

God forret til en festlig aften

Mængde/antal pers: 12 portioner

Ingredienser:
 DEJ:
 50 g mel
 1,5 dl mælk
 2 æg
 1 spsk. olie
 salt


 FYLD:
 Flødepeberrod
 (30 g reven peberrod,
 2 dl piskefløde,
 sukker, citronsaft)
 300 g Pikant ost (Buko)
 100 g creme fraiche
 peber, salt
 3 spsk. dild
 200 g røget laks


Fremgangsmåde:

Af mel, mælk, æg, olie og salt tilberedes en tynd pandekagedej. Lad dejen hvile mindst 30 minutter. I mellemtiden indstilles ovnen til 200 grader. Læg bagepapir på bageplade. Hæld forsigtigt dejen på midten og stryg den ud til en rektangel. Bag ca. 13 minutter, indtil randen løsner sig. Lad den afkøle på bagepladen. Bland Pikant ost med creme fraiche og flødepeberrod (Pisk fløden stiv. Smag den til med 1-2 spsk. sukker og lidt citronsaft samt reven peberrod) og rør den smidig. Krydr med peber, salt og friskhakket dild. Fordel halvdelen af cremefyldet på pandekagen. Dæk med røget laks og fordel resten af cremefyldet over. Rul pandekagen med hjælp fra bagepapiret til en roulade. Køl grundigt, gerne over nat. Skær i 1,5 cm tykke skiver og pynt med frisk dild.

NB: Lakserouladen holder 2-3 dage tildækket i køleskabet. Smagen bliver bedre og bedre. Derved kan den forberedes til fest.

Opskriften er skrevet af: Nullergøj, 19-10-2004 15:16, redigeret: 11-12-2004 22:26

Andre opskrifter skrevet af Nullergøj
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med laks 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 22297 der ser denne opskrift.