Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

sprøde vanillekranse

Mængde/antal pers: ca. 80 stk.

Ingredienser:
 250 g. mel
  tsk. hjortetaksalt
  stang vanille
 50 g. mandler
 200 g. smør
 125 g. sukker
  æg


Fremgangsmåde:

Mandlerne hakkes meget fint. Bland dem med mel, hjortetaksalt og kornene fra vanillestangen. Tilsæt sukkeret, og saml det hele med det halve æg. Stilles koldt i en times tid, hvorefter den køres gennem kødhakkerens kageplade, eller trilles til lange pølser. Skær pølserne i stænger på ca. 8 cm. og form dem til kranse, som lægges på bagepapir. Bages i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Når du åbner ovnlågen, lugter det af salmiak, det er hjortetaksaltet der gør det, og det forsvinder hurtigt.
Kransene køles helt af, inden de puttes i dåser.


Opskriften er skrevet af: provinsbabe, 24-10-2004 15:57

Andre opskrifter skrevet af provinsbabe
Findes i følgende kategorier:  Julesmåkager og -godter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6085 der ser denne opskrift.