Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Vandbakkelser med røget laks

En lækker og flot, men ret nem forret... evt. til nytårs aften...!

Ingredienser:
 85 g smør
 100 g mel, siget
 3 medium æg, let pisket
 2 tsk Dijon sennep
 150 g creme fraiche
 Salt og peber
 4 store skiver røget laks skåret i strimler
 Persille til pynt
Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 C
2. Til vandbakkelserne; smelt smøret i en gryde med 2 dl vand over svag varme. Skru langsomt op for varmen, indtil vandet når kogepunktet og tag gryden af.
3. Tilsæt mel og rør grundigt indtil dejen nemt slipper gryden.
4. Hæld dejen over i en skål og afkøl.
5. Tilsæt æg - 1 spsk ad gangen.
5. Sæt dejen på en smurt bradepande eller bagepapir / 'slip-let papir' i valnødde str. og bag i 25 min eller indtil de er gyldne og faste.
6. Skær et lille 'låg' af hver bolle og sæt i ovnen igen i 3 min.
7. Afkøl på en kølerist og sæt i tæt lukket dåse, hvis de ikke skal bruges med det samme (ellers bliver de bløde).
8. Til dressing; bland sennep med creme fraiche og krydr med salt og peber.
9. Fyld vandbakkelserne lige før servering og pynt med en dusk persille og sæt 'låget' ovenpå, evt. lidt på skrå.

Opskriften er skrevet af: millie, 25-11-2004 09:59

Andre opskrifter skrevet af millie
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med laks 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 28257 der ser denne opskrift.