Himmelsk julebrød fra Sønderjylland. Perfekt til en hyggestund og nem at bage.
Mængde/antal pers: 2 stk
Ingredienser: 450 gr mel 150 gr smør 50 gr gær 2 dl mælk 2 æg 1/4 tsk salt 1 1/2 spsk sukker 1 tsk kardemomme 1 tsk revet citronskal 75 gr rosiner 30 gr smuttede mandler 25 gr sukat 25 gr pomeransskal 100 gr marcipan
Lidt ekstra mælk til pensling og flormelis til drys.
Fremgangsmåde:
Findel smørret i melen. Rør gæren ud i den lune mælk. Pisk æggene med salt og sukker. Rør det hele godt sammen med kardemomme og citronskal. Hak rosiner, mandler, sukat, pomerans og marcipan sammen og kom blandingen i dejen. Lad hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem og del den i 2 som formes til ovale brød. Efterhæver til dobbelt størrelse. Pensl med mælk og bag på nederste rille i 20-25 min. v. 200 grader. Afkøles på en rist og drysses med flormelis. Serveres med smør.
Spises helst nybagt, men kan nemt holde sig et par dage i tæt lukket pose.
Opskriften er skrevet af: AnnBritt, 21-12-2004 12:20, redigeret: 21-12-2004 12:24
Andre opskrifter skrevet af AnnBritt
Findes i følgende kategorier: BrødKagerJulesmåkager og -godterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 15609 der ser denne opskrift.