Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kløbenbrød

Himmelsk julebrød fra Sønderjylland. Perfekt til en hyggestund og nem at bage.

Mængde/antal pers: 2 stk

Ingredienser:
 450 gr mel
 150 gr smør
 50 gr gær
 2 dl mælk
 2 æg
 1/4 tsk salt
 1 1/2 spsk sukker
 1 tsk kardemomme
 1 tsk revet citronskal
 75 gr rosiner
 30 gr smuttede mandler
 25 gr sukat
 25 gr pomeransskal
 100 gr marcipan


 Lidt ekstra mælk til pensling og flormelis til drys.




Fremgangsmåde:

Findel smørret i melen. Rør gæren ud i den lune mælk. Pisk æggene med salt og sukker. Rør det hele godt sammen med kardemomme og citronskal. Hak rosiner, mandler, sukat, pomerans og marcipan sammen og kom blandingen i dejen. Lad hæve til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og del den i 2 som formes til ovale brød. Efterhæver til dobbelt størrelse. Pensl med mælk og bag på nederste rille i 20-25 min. v. 200 grader.
Afkøles på en rist og drysses med flormelis.
Serveres med smør.

Spises helst nybagt, men kan nemt holde sig et par dage i tæt lukket pose.

Opskriften er skrevet af: AnnBritt, 21-12-2004 12:20, redigeret: 21-12-2004 12:24

Andre opskrifter skrevet af AnnBritt
Findes i følgende kategorier:  Brød Kager Julesmåkager og -godter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12406 der ser denne opskrift.