|
|
    
|
|
Nytårstorsk med sprødristet bacon og sennepssauce
Mængde/antal pers: 4 pers
|
|
Ingredienser:
Torsk i fad:
800 torskefileter
Salt og peber
ca 1 dl hvidvin
Sennepssauce:
20 g smør
1 stor spsk mel
mælk
salt
peber
2-3 tsk fiskesennep
2 pk bacon a' 150 g
1 lille glas syltede rødbeder
4 æg
1½ kg asparges kartofler
Fremgangsmåde:
Start med at sætte kartofler over og med at koge æggene (de skal være hårdkogte). Sæt desuden ovnen på 190 grader.
Bacon steges på en pande til det er sprødt, lægges til tørre på et dobbelt lag køkkenrulle på en tallerken.
Hæld væden fra de syltede rødbeder og skær dem i mindre tern.
Når æggene er afkølede, skæres de i tern.
Anret rødbedetern, æggetern og baconstykker i skåle som serveres sammen med torsken.
Nu er det tid til at torsken skal i ovnen og sennepssaucen skal laves.
Bagning af torsk: Du kan vælge at skære fileten i portionsstykker eller bage den hel. Det vigtigste er, at stykkerne eller fileten er nogenlunde ens i tykkelse. (Lav evt. et ikke gennemgående snit på torsken og fold fileten dobbelt). Smør et ildfast fad med smør, placer fisken heri, krydr med salt og peber og dryp lidt hvidvin hen over fileterne. Bages ved 190 grader i ca. 10-12 min. Den må hellere få for lidt og så i stedet hvile overdækket udenfor ovnen i 5 min. inden servering.
Sennepssauce: Smørret smeltes i en gryde. Tilsæt mel og rør rundt. Tilsæt mælk - lidt ad gangen - indtil saucen får en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Til sidst tilsættes fiskesennep.
Server torsken med nykogte, pillede asparges kartofler, tilbehøret i skålene samt sennepssaucen.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 01-01-2005 18:32, redigeret: 02-01-2005 00:37
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Retter med torsk
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Jeg har lavet denne nytårstorsk flere år i træk, det er super lækkert!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7935 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|