|
|
|
Makaroni i bradepande med porrer og mandler
Nem og lækker gæstemad
Mængde/antal pers: 6-8 pers
|
|
Ingredienser:
300 g italienske makaroni
1 stort bundt porrer
havsalt
peber
reven muskatnød (ca. ½ nød)
smørelse til bradepanden
ca. 5 spsk rasp
6-8 store æg
1½ dl mælk (gerne minimælk)
2½ dl piskefløde (kan erstattes med fløde 13%)
200 g cheddar
50 g smuttede, snittede mandler
Fremgangsmåde:
Knæk makaronierne midt over og kog dem i rigeligt saltet vand i en stor suppegryde. Efter endt kogetid (ifølge pakken) hældes pastaen i et dørslag med koldt vand og den drypper godt af.
Skær de rensede porrer i fingertykke skiver, læg dem i spilkogende, saltet vand i ca. 5 minutter og afdryp dem i et dørslag. Hvis du har mikroovn kan du koge porrene i en skål med lidt vand i 5 minutter i stedet.
Smør ovnbradepanden, drys med rasp. Kom halvdelen af den kolde pasta i bradepanden, derover porrerne, krydret med salt, peber og reven muskatnød, derefter resten af pastaen. Pisk æggene sammen med mælk og fløde, hæld blandingen over pastaen og drys mandelsnitter og revet cheddar over. Bag retten i en 200 grader varm ovn i 35-40 minutter.
Tip: Spaghetti er for tynde til bradepanderetten, mens danske makaroni er lidt for tykke, de Ceccos italienske er bedst her og kan forresten koges et par timer før brug.
Du kan supplere porrene med kød, f.eks. kogt, letrøget kalkunbryst, skikne i terninger eller en rest kogt hamburgerryg, men det er ikke nødvendigt.
Helbladet spinat er et nemt alternativ til porrene, brug gerne den frosne, presset fri for væde efter optøning.
OBS: Man skal bruge mere salt, end man lige tror...
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 28-12-2001 16:36, redigeret: 16-01-2002 19:28
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Hverdagsmad Vegetar Hovedretter Pastaretter
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Smager super lækkert!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12037 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|