Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Makaroni i bradepande med porrer og mandler

Nem og lækker gæstemad

Mængde/antal pers: 6-8 pers

Ingredienser:
 300 g italienske makaroni
 1 stort bundt porrer
 havsalt
 peber
 reven muskatnød (ca. ½ nød)
 smørelse til bradepanden
 ca. 5 spsk rasp
 6-8 store æg
 1½ dl mælk (gerne minimælk)
 2½ dl piskefløde (kan erstattes med fløde 13%)
 200 g cheddar
 50 g smuttede, snittede mandler


Fremgangsmåde:

Knæk makaronierne midt over og kog dem i rigeligt saltet vand i en stor suppegryde.
Efter endt kogetid (ifølge pakken) hældes pastaen i et dørslag med koldt vand og den drypper godt af.

Skær de rensede porrer i fingertykke skiver, læg dem i spilkogende, saltet vand i ca. 5 minutter og afdryp dem i et dørslag. Hvis du har mikroovn kan du koge porrene i en skål med lidt vand i 5 minutter i stedet.

Smør ovnbradepanden, drys med rasp. Kom halvdelen af den kolde pasta i bradepanden, derover porrerne, krydret med salt, peber og reven muskatnød, derefter resten af pastaen.
Pisk æggene sammen med mælk og fløde, hæld blandingen over pastaen og drys mandelsnitter og revet cheddar over. Bag retten i en 200 grader varm ovn i 35-40 minutter.

Tip:
Spaghetti er for tynde til bradepanderetten, mens danske makaroni er lidt for tykke, de Ceccos italienske er bedst her og kan forresten koges et par timer før brug.

Du kan supplere porrene med kød, f.eks. kogt, letrøget kalkunbryst, skikne i terninger eller en rest kogt hamburgerryg, men det er ikke nødvendigt.

Helbladet spinat er et nemt alternativ til porrene, brug gerne den frosne, presset fri for væde efter optøning.

OBS: Man skal bruge mere salt, end man lige tror...

Opskriften er skrevet af: Anja, 28-12-2001 16:36, redigeret: 16-01-2002 19:28

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Vegetar Hovedretter Pastaretter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Smager super lækkert!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12037 der ser denne opskrift.