Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Mini fastelavnsboller med marcipanfyld og flødeskum

de smager surverænt..!!

Mængde/antal pers: 30 stk

Ingredienser:
 50 g smør
 2½ dl mælk
 25 g gær
 1¼ dl Fromage Frais 0,3%
 ½ tsk salt
 1 tsk knust kardemomme
 ¾ dl sukker
 ca 9 dl hvedemel
 1 pisket æg til pensling


 Fyld:
 200 g marcipan
 1 dl mælk
 2½ dl florsukker
 1/4 piskefløde
Fremgangsmåde:

Smelt smørret, kom mælken i og varm op til 37 grader. Smuldr gæren i en stor skål, hæld mælken over, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt, fromage frais, kardemomme, sukker og det meste af melet. Ælt dejen godt i gennem - den skal være blank og smidig. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader.
Hæld dejen ud på et bord og form den til cirka 30 små runde boller, som lægges op på en bageplade smurt med smør eller klædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i cirka 20 minutter.
Pensl bollerne med ægget, og bag dem på den midterste rille i ca. 5-7 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et viskestykke.
Skær et låg af hver bolle, grav lidt af ”indmaden” ud og bland det med marcipan og mælk. Læg fyldet tilbage i bollerne.
Pisk fløden og læg en klat på toppen af fyldet.
Læg lågene på og sigt lidt flormelis på låget.

Opskriften er skrevet af: Solde, 28-01-2005 21:37, redigeret: 06-02-2013 23:45

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6010 der ser denne opskrift.