Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Soldes Fastelavnsboller med creme

Mængde/antal pers: 16

Ingredienser:
 Dej:
 1 dl mælk
 50 g gær
 125 g blødt smør
 1 æg (str. stor) , evt. pasteuriseret
 4 spsk sukker
 375 g hvedemel (ca. 6 dl)
 Creme:
 1 æg (str. stor) , evt. pasteuriseret
 2 spsk sukker
 2 dl mælk
 1 spsk hvedemel
 korn fra stang vanilje
 Glasur:
 100 g florsukker (ca. 2 dl)
 1 spsk mørk rom - eller vand
Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 10 min. ved 225.
Dej: Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.
Glasur: Rør florsukker og rom sammen og fordel glasuren på bollerne.
Variation: Læg ca. 1 tsk grofthakket, mørk chokolade på hver portion kagecreme - før dejstykkerne foldes til små "pakker". Pynt med sigtet florsukker.

Opskriften er skrevet af: Solde, 28-01-2005 21:40

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4843 der ser denne opskrift.