Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Påskekage

Påskekagen lyser op på bordet med sine gule abrikoser

Ingredienser:
 Bund:
 150 g digestive-kiks
 50 g smeltet smør
 Fyld:
 2 æggeblommer (pasteuriserede)
 3 spsk. sukker
 1 tsk. vanillesukker
 5 blade husblas
 200 g hytteost
 1 3/4 dl cremefraiche 18%
 Saft og revet skal af 1 lime
 2 dl piskefløde
 Top:
 2 dåser syltede abrikoser
 4 blade husblas
Fremgangsmåde:

Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Pres blandingen ned i en springform. Pisk æggeblommerne med sukker, vanillesukker og hytteost. Hvis man vil have massen helt glat, kan hytteosten presses igennem en sigte først. Rør cremefraichen i sammen med skal og saft fra limefrugten. Smag til. Læg husblasen i blød i koldt vand. Tag den op og smelt den over vandbad med det vand, der hænger på. Hæld det i hytteostblandingen under omrøring og stil koldt, til det begynder at stivne. Pisk fløden stiv og vend i. Hæld blandingen over kiksebunden og stil den koldt nogle timer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Hæld abrikoserne i en sigte og gem saften. Mål 3 dl saft af og hæld op i en gryde. Tag husblasen op og smelt i abrikossaften. Læg abrikoserne tæt sammen på kagen. Afkøl saften og hæld den over. Stil kagen koldt ca. 1 time.

Opskriften er skrevet af: Nullergøj, 06-02-2005 18:05, redigeret: 25-03-2005 08:43

Andre opskrifter skrevet af Nullergøj
Findes i følgende kategorier:  Kager Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7807 der ser denne opskrift.