Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kyllinge Gullash

En lækker hverdagsret, på en kold vinterdag

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 150 g Champignonger
 2 store løg
 4 "lilla" gulerødder (fra netto)
 1 pose optøede kyllinge overlår
  (1000 g el. mindst 4 stk)
 3/4 dl olie
 Salt, peber
 3 dl hønse bouillion
 evt. en sjat vand mere imens retten simre.
 1 dåse flåede tomater
 paprika
 2 dl fløde
 25 g. smør til jævning
 4 spsk mel til jævning.
 *Ris, frisk pasta eller endnu bedre,
 kartoffelmos som tilbehør


Fremgangsmåde:

Vask kyllinge stykkerne, fjern lever osv.
Rens champignonger og skær dem i kvarte, fjern skallen fra løgne og skær dem i store tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Varm olien op i en stor gryde, og brun kyllingerne i ca. 5-10 minuter, til de er gyldne.
Tag kyllingerne op, og svits løgne til de er blanke.
Tilsæt champignonger, og lad dem stege i 3 minuter.
Tag løg blandingen op af gryden og læg kyllingerne i igen.
Lad dem simre i gryden, sammen med bouillion, 1 dåse(hakkede) flåde tomater, salt, gulerødder og løg blandingen.
*Husk låg på gryden.
Lad den stå og simre i ca. 30-40 minuter, tag kyllingerne op, og tilsæt derefter (i sovsen) fløde og smag til med salt, peber, paprika og evt. creme fraice.
Retten kan godt jævnes med en melbolle, hvis man gerne vil have en dejlig tyk sovs. Smelt 25 g. smør i en gryde, tilsæt 4 spsk mel, bag melen af, og rør det sammen til en melbolle.
Hæld noget af melbollen i sovsen, og lad den koge op.
Når retten er smagt til og jævnet, så den er tilpas tyk, lægges kyllingerne tilbage i gryden og retten er parat til at blive serveret.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 14-02-2005 18:34, redigeret: 15-02-2005 07:37

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Retter med kylling 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11027 der ser denne opskrift.