Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Ciabatta brød/boller

Et brød, som man forbereder i god tid, da det skal hæve længe.

Mængde/antal pers: 1 stort brød

Ingredienser:
 200 gr durum mel
 300 gr hvedemel
 15 gr gær
 5 dl koldt vand
 1 spsk salt
 2 spsk honning
 1 dl oliven olie


Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt olie, salt og honning.
Tilsæt durum og hvedemel, lidt af gangen, brug en elpisker, dejen skal piskes i mindst 10 min. Alt melet skal ikke i med det samme, da dejen skal være klistret, når den sættes til hævning. Det er vigtigt at der kommer mest hvedemel i, før hævning.
Når dejen slipper skålen, stilles den til hævning i 12 timer, på et køligt sted. *ikke i køleskabet.
Efter hævning ældtes dejen godt igennem, og der tilsættes mel, til dejen ikke længere er for klistret. Hvis alt melet er brugt, og dejen stadigvæk er klistret, bruges der mere mel.
Form dejen til boller eller et stort rundt brød, og lad det efterhæve i 20 min. på en bageplade,beklædt med bagepapir. Imens varmes ovnen godt op, til omkring 200 g. alm ovn, eller 180 g. varmluft. Pensel brødet med lunkent vand og drys med durum hvede. Stil evt. en bakke vand ind i bunden af ovnen, for ekstra sprødhed.
Sæt brødet i ovnen, og bag det i 30-40 minuter, eller til det er brunt og sprødt, hvis du bager boller bages de i ca. 15-20 minuter, eller til de er sprøde, brune og lyder hule inden i.
* hvis du har en sten plade til ovnen, kan du med godt resultat bage dit brød på denne, da det vil gøre brødet endnu mere sprødt.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 15-02-2005 07:18, redigeret: 25-03-2005 20:42

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Brød Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 18853 der ser denne opskrift.