Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hindbærmousse

Brug den i lagkagen, på en mørdejsbund, eller spis den som den er!

Mængde/antal pers: 8 pers

Ingredienser:
 500 g friske el. frosne hindbær
 4 æggeblommer
 125 g sukker
 2½ dl sødmælk
 2½ dl piskefløde
 9 blade husblas
 ½ dl creme de casis el. grand marnier


Fremgangsmåde:

purer hindbærne af nogle gange i en blender, og gnid mosen igennem en sigte (for at fjerne kernerne).
Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst i 5 min.
Bring mælken i kog, og hæld den gradvist i æggeblandingen under konstant piskning.
*forsigtigt, den vil skille, hvis dette gøres for hurtigt.
Sæt skålen over en gryde med små kogende vand og rør i ca. 10 min. Lad cremen blive tyk, så den kan dække bagsiden af en ske. Lad den køle af.
Udblød husblasen i koldt vand, ca. 5 min.
Tryk vandet af, og kom husblasen i en ildfast skål.
brug gryden med vandet fra før, lad husblasen smelte over dette vandbad. Lad husblasen smelte, den skal kunne brænde din lillefinger en lille smule.
Rør husblas, hindbærpuré og creme de casis i cremen, sæt den i køleskabet.
Pisk fløden stiv, og vend den i den afkølede, men endnu ikke stivnede creme. Hæld cremen mellem dine lagkage bunde, i din serverings skål(e) eller over din mørdejsbund, afhængigt af hvad du vil med den. Lad den stivne i køleskabet i ca. 6 timer eller mere.
Serveres f.eks. med brudstykker af hvid chokolade, friske hindbær og flødeskum.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 15-02-2005 17:51

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter Søde sager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8584 der ser denne opskrift.