Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Islagkage med marengs

En lækker og anderledes Islagkage, god til alle aldre!

Mængde/antal pers: 8 pers.

Ingredienser:
 3 æggehvider
 175 g sukker
 1 tsk maizena
 25 g mørk chokolade
 Fyld:
 175 g mørk chokolade
  l. hjemmelavet ufrosset parfait is*
 (Købe is kan måske gøre det..)
 Flødeskum,
 bær,
 og revet chokolade (til pynt)
Fremgangsmåde:

Tegn på 2 bagepapir: 10x25 cm lange firkanter.
pisk æggehviderne stive, og tilsæt halvdelen af sukkeret, lidt efter lidt. Fortsæt piskningen, til blanding er meget stiv.
Vend forsigtigt maizena, revet chokolade og resten af sukkeret i.
Fyld massen i en sprøjtepose, el. en alm. frysepose med et mellemstort hul. Sprøjt lange strimler ud på tværs af bagepapirerne, helt tæt op af hinanden. Lav 3 rækker marengs, hvis dette er muligt!
Bag marengsne i 1 time, ved 140 gr. alm ovn. Byt rundt på pladerne undervejs. Sluk for ovnen, og lad marengsne køle inden i ovnen, for lukket dør.
Lad være med at tage dem af papiret, til de er helt kolde.
Smelt chokoladen og bred den ud på de afkølede marengs.

* lav en parfait is efter egen smag, se min Vanilje parfait.

Læg 1 marengs ned i en bagepapirsbeklædt brødfom, eller en silicone brødform, læg is massen imellem, læg den næste marengs over, og dæk med is og sidste række marengs, hvis der er en. Sæt islagkagen i fryseren, og frys til isen er helt frosset.
Ved servering tages islagkagen ud af formen, og pyntes med flødeskum, bær og revet chokolade.
*jeg har ikke prøvet, men jeg kan forestille mig, at ikke alt for frossen købeis, kan bruges istedet for hjemmelavet!

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 15-02-2005 19:23, redigeret: 25-03-2005 20:51

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10344 der ser denne opskrift.