Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Nougat parfait

En lækker is, hvis man er vild med nougat!

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 4 æggeblommer
 4 æggehvider
 100 g sukker
 7 dl. fløde
 4 tsk vaniljesukker
 1 pakke blød nougat
 Evt. 150 g. mandler
 Evt. 150 g sukker
Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er lyst og luftigt, ca. 5 min. Pisk fløden stiv, og smelt nougaten over vandbad.
Pisk æggehviderne stive, med helt rene og tøre piskeris.
Vend nougaten ned i flødeskummet, og vend det sammen med æggemassen, til sidst vendes æggehviderne i.
Hæld isen i de forme du ønsker at bruge, og stil den i fryseren til næste dag. Og isen er klar til servering!
*I stedet for blød nougat, kan man smelte 150 g sukker på en pande, sammen med 5 spsk vand, og når det er smeltet, tilsætter man 150 g mandler.
Lad karamelen blive lysebrun, og undgå at røre rundt for meget. Hvis karamelen bliver mat, skal sukkeret bare varmes lidt op igen. Hæld nougaten over på et smurt bagepapir, og træk nødderne fri fra hinanden med 2 gafler.
Når isen er blevet vendt sammen og hældt i formen, lægges den hårde nougat i, rundt om i isen.
* hak nougaten, og bland den i isen først, hvis du vil passe på, at dine tænder ikke knækker..

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 15-02-2005 22:04

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5742 der ser denne opskrift.