|
|
|
Røget laks med asparges og flødestuvet spinat
En lækker forret
Mængde/antal pers: 4 pers
|
|
Ingredienser:
4-500 gram røget laks i skiver (helst østersølaks)
1 glas hele asparges 12-15 stykker
450 gram hakket spinat, frossen er udmærket
1 dl piskefløde
1 spsk mel
Grønne salatblade af hovedsalat
Salt
Groftkværnet sort peber
½ tsk. reven muskatnød
Fremgangsmåde:
Aspargesen hældes ud af glasset, og afdrypper et øjeblik i en si eller på et stykke køkkenrulle 2-3 skiver røget laks lægges på en tallerken. 3-4 afdryppede asparges lægge på, og lakseskiverne rulles om aspargesen. Har man adgang til friske grønne asparges, kan de også bruges, efter et opkog på 2 minutter i letsaltet vand. De skal bare være afkølede. Salatbladene arrangeres på et fad, og lakserullerne lægges oven på salatbladene.
Flødestuvet spinat: Piskefløden og spinaten bringes i kog i en gryde, når spinaten er optøet og gennemvarm i fløden, smages spinaten til med salt, peber og revet muskatnød og spinaten jævnes med melet udrørt i lidt mælk eller vand Kom spinaten i en sauceskål og server den til de røgede lakseruller. Serveres som forret med lune flutes til.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 29-12-2001 18:39, redigeret: 29-12-2001 23:30
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Frokost Forretter Retter med laks
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 46795 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|