Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Carolinas boller m. rosiner og kanel

lækre boller til te, kaffe eller varm chokolade..en rigtig lækkerbisken..mums

Mængde/antal pers: 18-20 boller

Ingredienser:
 50 g gær
 2 1/2 dl sødmælk
 100 g smør(kærgården,bakkedal)
 1 økologisk æg(eller fra fritgående høns)
 1 lill tsk salt
 500 økologisk mel (fra netto)
 1-2 dl rosiner
 1 1/2 tsk stødt kanel
 2 tsk sukker


 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:

start med at tage alle de ingredienser frem som du skal bruge til denne opskrift...gæren må gerne få stue temperatur, ligeså ægget, og smørret.
- varm mælken i en lille gryde ( til den er håndvarm)
- hæld mælken op i en stor skål, opløs gæren deri..
- tilsæt alle dine ingredienser, smørret skæres i små stykker inden..hvis det ikke er meget blødt..
- brug en røremaskine så bliver det godt blandet sammen og dejen bliver nemmere glat..
- hæld dejen ud på en bordplade med lidt mel på..
- ælt den godt igennem så den er glat
- lad den hæve et lunt sted i ca 30 min
- tag en bageplade frem og enten smør den eller brug bagepapir som underlag
- tag dejen ud af skålen, æld den godt igennem og skær den ud i to store stykke
- skær dejen ud i små stykker og form dem til boller
- placer med på bagepladen og lad dem hæve i ca 20-30 min et lunt sted, evt ovenpå komfuret
- pensel dine boller med sammenpisket æg og sæt dem ind i en forvarmet ovn.. ca 200 grader (varmluftovn) alm ovn ca 180 grader.
tid ca 12 min eller til de er gyldne

- hold øje med bollerne når der er gået 10 min, de skal være gyldne ikke solbrune...

- velbekommen..håber de smager


Opskriften er skrevet af: carolinas, 28-03-2005 12:01, redigeret: 17-05-2005 21:40

Andre opskrifter skrevet af carolinas
Findes i følgende kategorier:  Brunch Boller Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10144 der ser denne opskrift.