Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rabarber-tiramisu

Mængde/antal pers: 4-6 pers.

Ingredienser:
 1 pakke ladyfingers
 350 gr. Rensede rabarber


 Lage:
 1 dl. Vand
 150 gr. Sukker
 Korn af vanillestang


 Mascarponecreme:
 3 æggehvider (pasteuriserede)
 3 æggeblommer (pasteuriserede)
 50 gr. Sukker
 Korn af vanillestang
 2 blade udblødt husblas
 250 gr. Mascarpone


Fremgangsmåde:

Rens rabarber og skær dem i tynde skiver.
Kog vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt vanillekorn og rabarber og tag straks af varmen. Lad rabarbere trække i ca. 15 minutter.

Fordel ladyfingers i et dybt fad og fordel de lune rabarber henover.

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt 1 spsk. Sukker og pisk dem helt stive.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret. Tilsæt vanille og pisk 1-2 minutter.

Tilsæt den lunkne husblas i en tyn stråle.
Vend æggeblommerne sammen med mascarponen til ne jævn creme.
Vend æggehviderne i med luftige tag.

Fordel cremen over rabarberne. Dæk kagen til og lad den trække 4-6 timer i køleskab.

Drys kagen med revet mørk chokolade inden serveringen.


Opskriften er skrevet af: Mivima, 13-04-2005 10:52, redigeret: 29-05-2018 22:13

Andre opskrifter skrevet af Mivima
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8077 der ser denne opskrift.