Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chokoladetærte

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:
 100 gr .smør
 100 gr. mørk chokolade
 100 gr. sukker
 3 æg
 50 gr. mel
 1 tsk. kanel


 Chokoladecreme:
 75 gr. blødt smør
 75 gr. mørk chokolade
 1 past. æggeblomme
  dl. sigtet flormelis


 Marineret frugt:
 ca. 300 gr. friske, flækkede og udstenede
 abrikoser, jordbær aller andre frugter i
 halve eller kvarte.
  dl. vand
 25 gr. sukker
  dl. cointreau




Fremgangsmåde:

Smelt smør og chokolade og afkøl blandingen en smule.
Pisk æg og sukker tykt og skummende, sigt mel og kanel i dejen og vend det sammen med smør og chokolade ti len ensartet dej
Kom dejen i en smurt springform, 22 cm. i diameter, og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Tag kagen ud og lad den afkøle, før cremen smøres over.

Pisk smør, den letsmeltede chokolade, æggeblomme om flormelis til en tyk creme, der bredes i et jævnt lag over kagen.

Læg frugten i en skål. Kog en lage af sukker og vand, afkøl og smag til med cointreau. Hæld marinaden over frugten og lad det hele trække køligt til servering.


Opskriften er skrevet af: Mivima, 13-04-2005 10:56

Andre opskrifter skrevet af Mivima
Findes i følgende kategorier:  Desserter Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9245 der ser denne opskrift.