|
|
|
Frikadeller, traditionelle
Dansk nationalret
Mængde/antal pers: 4 pers
|
|
Ingredienser:
500 g hakket småkød (f.eks. skinkekød eller kalv & flæsk)
2 små æg
1 dl mel
50 g fintrevet løg
1½ dl mælk
1½ tsk fint salt
Rigeligt peber fra møllen
Fedtstof til stegning: Smør, margarine eller olie
Fremgangsmåde:
Pisk æg, mel, revet løg, mælk, salt og peber sammen. Rør det i kødet lidt ad gangen. Lad farsen hvile en halv times tid - ikke i køleskab. Rør farsen godt igennem, så den bliver let og luftig. Tilsæt lidt mere mælk, hvis den føles for fast. Smelt rigeligt fedtstof på stegepanden. Dyp en stor spiseske i det varme fedtstof, form ens store frikadeller af farsen og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 5 min på hver side til de er gyldenbrune og gennemstegte.
Server dem med let brunet smør, kogte eller ovnbagte kartofler, og årtstidens friske grøntsager, f.eks. dampet hvidkål med smør og timian, eller en fyldig, velkrydret hvidkålssalat.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 01-01-2002 17:22, redigeret: 15-01-2002 18:59
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Frokost Retter med svinekød Natmad
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Rigtig god opskrift, de er lige som traditionelle frikadeller skal være!
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 66860 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|