Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Frikadeller, sønderjydske

Frikadeller varieres fra egn til egn ligesom dialekten

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 400 g svinekød
 2 skiver franskbrød
 1 æg
 2 tsk salt
 peber
  tsk allehånde
 1 finthakket løg
 smør eller margarine til stegning
Fremgangsmåde:

De 2 brødskiver sættes i blød i ca. 5 minutter.
Kødet hakkes 1-2 gange. Brødskiverne trykkes let af, skorpen fjernes, og brødet udrøres omhyggeligt i farsen sammen med æg, løg og krydderier. Hvis farsen ikke er lind, spædes til med lidt vand. Frikadellerne trilles i hånden eller formes med en ske, der først er dyppet i det smeltede fedstof, og steges 5-6 minutter på hver side ved jævn varme.
Kogte hvide kartofler serveres til.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 01-01-2002 21:17, redigeret: 04-01-2002 16:14

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Frokost Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5637 der ser denne opskrift.