Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Sneæg på Kivisauce.

Meget gammel dessert i ny forklædning.

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 Sneæg:
 4 æggehvidder
 120 g sukker
 Korn af -1 vanillestang.


 Frugtsauce:
 6 kiwier
 1 dl frisk appelsinsaft
 100g sukker
  1 dl vand.
Fremgangsmåde:

Sneæg:
Æggehvidde piskes stive, sukker+ vanille piskes i, som til marengs. En høj pande fyldes med vand, som bringes i kog og fjernes fra varmen. marengsmassen sættes i med 2 skeer ( som små snebolde) og pocheres ved svag varme3-4 min. Må ikke koge.De tages op med en hulske og anbringes på et viskestykke.
Kiwisauce:
Skræl kiwierne og blend dem med appelsinsaften. Kog en lage af sukker/vand i 2 min. afkøl det og tilsæt dette.
Kiwisaucen hældes i et fad, sneæg anbringes ovenpå. Øs lidt sauce over til pynt.
Anden frugt kan også anvendes.

Den oprindelige gl. opskrift var meget sød, da æggene blev kogt i mælk, og denne blev kogt til creme med æggeblommerne og sukker.

Opskriften er skrevet af: elsej, 12-06-2005 15:49

Andre opskrifter skrevet af elsej
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6018 der ser denne opskrift.