Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Alexanders fødselsdags lagkage

En Frisk og lækker lagkage, som er inspireret af den Amerikanske Lemon Marengie Pie

Mængde/antal pers: 8 pers.

Ingredienser:
 3 lyse lagkage bunde
 Creme:
 4 æggeblommer
 1 citron
 100 g sukker
 5 dl. mælk
 2 spsk maizena
 Marengs:
 4 æggehvider
 8 spsk sukker
 Fyld:
 hindbær syltetøj
 1/4 l. piske fløde
Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker sammen, tilsæt maizena, citronsaft og mælk. Kog cremen op under konstant omrøring til den er tyk, tilsæt herefter de sidste dråber citronsaft og revet citron skald.
Lad cremen køle af.
Når cremen er afkølet, smøres de 2 af bundende med et tyndt lag hindbær syltetøj, herefter smøres et tykt lag citron creme og et tyndt lag flødeskum over.
dette gøres med de 2 af bundende, og den 3 bund lægges på.
Smør resterne af creme samt flødeskum på toppen af bunden, og pisk marengs massen sammen med en elpisker.
Fordel marengs massen rundt om kagen og over kagens top, så man ikke længere kan se kagen for marengs.
Man kan med godt resultat anvende en sprøjtepose til dette.
Derefter tager man en creme brulee brænder, og brænder marengsen gylden brun. Har du ikke sådan en, skal du sørge for at du kan sætte lagkagen ind i en varm ovn i omkring 4 minutter, til marengsen er gylden på toppen.
Tag kagen ud, og server.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 15-06-2005 23:14, redigeret: 15-06-2005 23:15

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter Til kaffen/theen Lagkager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 40990 der ser denne opskrift.