|
|
|
Æbleflæsk
En let middags-eller frokostret
Mængde/antal pers: 4 personer
|
|
Ingredienser:
600 g svinebryst i skiver af kogestykket. Skiverne skal være ca. ½-1 cm tykke.
½ tsk. salt
250 g løg
1 tsk. olie
1 kg æbler, f.eks. Belle de Boskop
2 spsk. flydende honning
½ spsk. friske timianblade eller 1/2 tsk. tørrede
6-8 skiver groft rugbrød
evt. smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 225ºC.
Pil løgene, halver dem, og skær dem i tynde strimler. Læg løgene i et ovnfast fad eller en bradepande, som kan rumme hele retten. Bland olien i løgene. Vask æblerne, del dem i kvarte, og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær dem i både. Læg bådene i det ovnfaste fad eller bradepanden med løgene. Bland honning og timian med æbler og løg. Sæt fadet midt i ovnen ved 225ºC i 30-35 min. Steg flæsket imens på en tør pande ved middel varme i ca. 15 min. Vend det jævnligt. Tag flæsket af panden, og drys det med salt. Læg flæsket taglagt oven på løg- og æbleblandingen med sværen opad. Sæt fadet i ovnen igen, til flæsket er sprødt og gyldent, ca. 5 min
Tilbehør: 6-8 skiver groft rugbrød evt. med smør
Tips: Kogestykket indeholder mindre fedt end stegestykket. Stegestykket sidder på siden af grisen, mens kogestykket sidder længere nede mod maven.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 04-01-2002 09:19, redigeret: 04-01-2002 09:40
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Frokost Retter med svinekød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12778 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|