Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Æbleflæsk

En let middags-eller frokostret

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 600 g svinebryst i skiver af kogestykket. Skiverne skal være ca. ½-1 cm tykke.
 ½ tsk. salt
 250 g løg
 1 tsk. olie
 1 kg æbler, f.eks. Belle de Boskop
 2 spsk. flydende honning
 ½ spsk. friske timianblade eller 1/2 tsk. tørrede
 6-8 skiver groft rugbrød
 evt. smør


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225ºC.

Pil løgene, halver dem, og skær dem i tynde strimler. Læg løgene i et ovnfast fad eller en bradepande, som kan rumme hele retten. Bland olien i løgene.
Vask æblerne, del dem i kvarte, og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær dem i både. Læg bådene i det ovnfaste fad eller bradepanden med løgene.
Bland honning og timian med æbler og løg. Sæt fadet midt i ovnen ved 225ºC i 30-35 min.
Steg flæsket imens på en tør pande ved middel varme i ca. 15 min. Vend det jævnligt. Tag flæsket af panden, og drys det med salt.
Læg flæsket taglagt oven på løg- og æbleblandingen med sværen opad. Sæt fadet i ovnen igen, til flæsket er sprødt og gyldent, ca. 5 min

Tilbehør: 6-8 skiver groft rugbrød evt. med smør

Tips:
Kogestykket indeholder mindre fedt end stegestykket. Stegestykket sidder på siden af grisen, mens kogestykket sidder længere nede mod maven.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 04-01-2002 09:19, redigeret: 04-01-2002 09:40

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Frokost Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12778 der ser denne opskrift.