Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Sorbet is

sorbet is ud over det sædvanlige

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 5 dl vand
 200g sukker


 1 æggehvide
  tsk vanillesukker
 1/4 dl vand
 40 g sukker
 Evt. sukkertermometer


 Frugt efter variant


 400 g kiwi, melon, jordbær, hindbær
Fremgangsmåde:

5 dl vand og 200 g sukker koges til en sukkerlage (sukkeret er smeltet)
Stilles koldt
400g frugt skæres i tern og fryses nogle timer.

Det forkortet arbejds tiden hvis man forbereder de to ting her dagen før.

sukkerlagen og frugterne blendes og stilles tilbage i fryseren i 1 time.

Når den time er gået opløser man 40 g sukker i 1/4 dl vand ved svag varme. Imens pisker du 1 æggehvide stiv og tilsætter vanillesukker. Derefter bringer man lagen (sukker og vand) i kog og koger videre under omrøring ca. 120 grader på et sukker termometer eller 2 til 3 min.
Nu hældes den varme lage i æggehviden under piskning.

Vend nu æggehviderne i den portion sukkerlage og frugt du har i fryserne og stil den tilbage i fryserne efter time røre du igen i isen efter 4 timer afhængig af fryserens egenskaber har du en rigtig lækker sorbet.
Det er tilladt at røre flere gange i isen under indfrysningen for at sikre at den ikke krystalisere...

Denne opskrift lyder besværlig men det er slet ikke så svært bare læs den igennem nogle gange først...

Opskriften er skrevet af: strandby, 18-02-2006 09:08

Andre opskrifter skrevet af strandby
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 16854 der ser denne opskrift.