Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Aspargestærte

Virkelig god til en Fest

Mængde/antal pers: 6 stk

Ingredienser:
 150 g mel
 100 g smør
 et nip salt
 1 spsk. koldt vand eller 1½ spsk. yoghurt
 Fyld :
 400 g asparges
 150 g store rejer
 15 g smør
 2 spsk. mel
 1 dl aspargesvand
 1½ dl fløde
 1 bundt dild
 salt og peber
Fremgangsmåde:

Dej : Smuldr mel og smør. Tilsæt salt, vand eller yoghurt og saml dejen. Læg den køligt ½ times tid.Rul dejen ud og læg den i en tærteform på ca. 24 cm. Prik bunden og stil den koldt ½ time.
Fyld : Skær asparges i snitter. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og tilsæt aspargesvand og fløde under piskning.
Kog stuvningen igennem og tag gryden fra varmen.
Vend rejer, asparges og ½ bundt. snittet dild i stuvningen.
Smag til med salt og peber.
Bag tærtebunden gylden på ca. 20 min. ved 200°.Hæld aspargesstuvningen i tærtebunden og kom snittet dild over.
Server tærten med det samme.
Tip : Aspargesstuvningen kan laves i forvejen.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 27-04-2006 18:48:00 , redigeret: 30-04-2006 12:57:00

Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Festmad Retter med rejer Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 14706 der ser denne opskrift.