Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Fedtfattig græsk mørbrad med ovn kartofler

Lækker og karlorielet ret både til hverdag og fest :D

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 Mørbraden:


 1 svinemørbrad ca 800g
 400 g svinefars max 6 %
 2 æg
 1 spsk hvedemel
 1 fed hvidløg
 ca 100 g letvægter mozarella ost
 1 tsk salt
 lidt peber


 Kartofler:


 ca 1200g kartofler med skræl
 2 spsk lime saft
 1½ spsk oliven olie
 2 fed hvidløg
 1½ tsk pebermix (krydderiblanding)
 1½tsk texas blanding (krydderiblanding)
 1½ tsk salt


 Tsaziki:


 ½ liter A 38 1.5%
 3/4 agurk
 1-2 fed hvidløg (efter smag)


 Stegte grønsager:


 1-1½ peberfrugt
 2-3 gulerødder
 eller hvad der nu haves


 Saucen:


 Tag ca den ½ liter væde ved stegen
 1½ spsk mel
 ca 1 dl skummetmælk
 salt peber
Fremgangsmåde:

Tsaziki:

Hæld A38 op i et kaffefilter og lad væden fra A38 dryppe af i min. 2 timer. Riv agurken på et rivejern og bland det i en skål med det A38 du har i filteret samt det presset hvidløg.

Mørbraden:

Afpuds mørbraden for evt fedt, og skær den op på langs så den ca er 50mm -1 cm tyk
Bland farsen med de 2 æg og melet samt salt og peber i en skål.
Læg farsen på mideten af mørbraden og luk den sammen med madpinde.
lægges i et ildfast fad med lidt vand i bunden ( skal bruges til kraft til saucen)
stilles i oven i ca 1½ time ved 200 grader


Kartofler:

Vask kartoflerne grundigt, og skær dem ud i både (ca 4-6 stk pr kartoffel). Tør dem i et viskestykke for evt væde. hæld kartoflerne i en pose med alle de andre ingridienser i og bland dem godt sammen. lad det stå og trække i ca 30 min. Hæld dem på en bradepande med bagepapir og sæt dem i ovnen ca 1 time til de er møre (husk at vend dem engang imellem )

Saucen

Tag væden ved stegen og hæld i en gryde ca. 20 min før saucen skal laves, hæld melet i gryden med let hånd (Må ikke røres i da det så klumper).
Når melet er vædet igennem af vandet kan det røres ud med en piskeris.Tilsæt mælken til det har den rette konsistens og smag til med salt og peber.

Grønsager:

Snit grønsagerne groft og svits det i olien, put evt. lidt vand ved så de ikke brænder på når grønsagerne er lidt sprøde ca efter 5 min tages de af og serveres.

Velbekomme :D


Opskriften er skrevet af: mnb, 30-04-2006 19:53, redigeret: 18-06-2006 22:21

Andre opskrifter skrevet af mnb
Findes i følgende kategorier:  Festmad Hovedretter Kødretter Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 43926 der ser denne opskrift.