Med dejlig sprød og let bund - perfekt sommerspise (:
Mængde/antal pers: 8 personer
Ingredienser: Bund: 120 g mel 60 g havregryn 30 g flormelis 50 g blødt smør 1 æggeblomme 1 spsk olie 1 spsk vand
15 stk mørk pålægschokolade (60 g)
Kagecreme: 1 past. æg 45 g sukker 1 spsk maizena 2 ½ dl mælk korn fra ½ vanillestang
Fyld og pynt: 500 g jordbær (andre bær kan bruges) lille glas ribsgele Fremgangsmåde:
Mel, havregryn og flormelis smuldres med smør. Æggeblommen, olien og vandet bruges til at samle dejen, der æltes godt. Dejen presses ned i en tærteform, prikkes og sættes på køl en time. Bages øverst i ovnen ved 175 gr i ca. 20 min. Pålægschokolade lægges i bunden mens den endnu er varm, så cremen ikke senere blødbør bunden. Kagecremen piskes sammen i en gryde til kogepunktet og koger videre 1 min, afkøles. Cremen fordeles i tærtebunden med bær ovenpå. Geleen smeltes i mikroovn, og når den begynder at stivne/blive kold, fordeles den over kagerne.
Opskriften er skrevet af: piajørgensen, 24-07-2006 08:32
Andre opskrifter skrevet af piajørgensen
Findes i følgende kategorier: DesserterSommermadTærterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11807 der ser denne opskrift.