Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Let jordbærtærte

Med dejlig sprød og let bund - perfekt sommerspise (:

Mængde/antal pers: 8 personer

Ingredienser:
 Bund:
 120 g mel
 60 g havregryn
 30 g flormelis
 50 g blødt smør
 1 æggeblomme
 1 spsk olie
 1 spsk vand


 15 stk mørk pålægschokolade (60 g)


 Kagecreme:
 1 past. æg
 45 g sukker
 1 spsk maizena
 2 ½ dl mælk
 korn fra ½ vanillestang


 Fyld og pynt:
 500 g jordbær (andre bær kan bruges)
 lille glas ribsgele
Fremgangsmåde:

Mel, havregryn og flormelis smuldres med smør. Æggeblommen, olien og vandet bruges til at samle dejen, der æltes godt. Dejen presses ned i en tærteform, prikkes og sættes på køl en time. Bages øverst i ovnen ved 175 gr i ca. 20 min. Pålægschokolade lægges i bunden mens den endnu er varm, så cremen ikke senere blødbør bunden. Kagecremen piskes sammen i en gryde til kogepunktet og koger videre 1 min, afkøles. Cremen fordeles i tærtebunden med bær ovenpå. Geleen smeltes i mikroovn, og når den begynder at stivne/blive kold, fordeles den over kagerne.

Opskriften er skrevet af: piajørgensen, 24-07-2006 08:32

Andre opskrifter skrevet af piajørgensen
Findes i følgende kategorier:  Desserter Sommermad Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11807 der ser denne opskrift.