Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Fasaner i flødesauce

Opskrift "lånt" af skuespiller Per Pallesen som er en dygtig kok

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
 2 ungfasaner (gerne hanner)
 Kalvefond (på kalveben) 1 stk.
 2 porrer
 2 gulerødder
 10 skalotteløg
 4 tynde skiver fersk spæk
 1 glas cognac
 1 flaske grapetonic
 2 spsk ribsgelé
 25 g smør (til stegning)
 2-3 dl piskefløde
 salt og peber


Fremgangsmåde:

Kalvebenet lægges i en gryde og dækkes med vand. Når vandet koger, tilsættes 2 udskårne porrer plus gulerødder i passende stykker. Der krydres med salt og peber. Det hele koger op og skummes. Skru ned og lad gryden simre i mindst 3 timer. Lad fonden køle helt af, og fjern evt. fedt fra overfladen. Suppen sies fra ben og grønsager.

Fasanerne barderes (pakkes ind) med spækskiverne og brunes i smør i en stor gryde. Tilsæt et glas cognac og lad det koge helt væk. Fond og fløde hældes ved til fasanerne er næsten dækkede. Skræl skalotteløgene og kom dem i gryden. Skru ned for blusset og lad retten simre.
Nu tilsættes der grapetonic, og gryden småkoger i ca. 45 min. Prøv evt. med en strikkepind, om fuglene er møre. Smag saucen til med ribsgelé, salt og peber. Fjern spækket, og server retten med aspargeskartofler


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 14-01-2002 17:34:00 , redigeret: 15-01-2002 16:55:00

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med oksekød Retter med svinekød Retter med fjerkræ 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9847 der ser denne opskrift.